Konopná snídaně

Význam snídaně je často podceňovaný. Přitom se jedná o nejdůležitější jídlo dne, protože právě snídaně jako první jidlo nastartuje tělo a dodá mu energii. Snídaně by měla být vydatná, ale přitom lehká. Konopné semínko je pro tyto účely ideální. Navíc se díky svému širokému použití nepřejí.
Konopná semínka lze konzumovat na několik způsobů. Ve své základní neupravené formě tzn. semínko neloupané je možné přidávat v zásadě do čehokoliv. Pokud vám nevadí křupání jeho slupky, je možné si jím posypat namazaný chléb nebo přidat do salátu. V jogurtu, mléce, kaši nebo pomazánce slupka trochu změkne a nebude tak křupavá.
Pokud vám křupání slupky je nepříjemné, dá se naprosto stejným způsobem použít semínko loupané, které je sice ochuzené o řadu významných látek, které obsahuje právě slupka, ale pro spoustu lidí je přijatelnější na konzumaci. I oloupané semínko je pro tělo velmi prospěšné.
Esenciální kyseliny a další látky obsažené v semínku obsahuje i konopný olej. Ten je možné používat na saláty nebo do něj lze namáčet chleba.
Kdo si doma peče vlastní chléb, může do těsta přidávat jak konopné semínko nebo olej, tak i herbu jako koření.
Pokud máte rádi chuť a vůni konopí, doporučujeme sušený konopný list a květ. Primárně se používá k přípravě konopného čaje, je možné ho ale použít, jak už bylo uvedeno výše, také jako koření - do těsta na chléb, placky nebo sušenky. Lze jím také posypat chléb namazaný máslem nebo pomazánkou.
Použití konopí je velice široké. Každý si jistě najde ten svůj oblíbený recept.