Systémové upozornění
Hlavní informace

Konopím proti bolestem svalů a kloubů

konopny-protein-pro-posileni-organismu-4

Bolesti svalů a kloubů jsou jedním z nejčastějších zdravotních problémů. Potýkají se s nimi jak senioři, tak i čím dál mladší lidé. Příčin je celá řada. Cannabinoidy, látky obsažené v konopí, uvolňují svalové napětí a působí proti bolesti. 

 

Proto jsou konopné masti vhodným prostředkem k zmírnění těchto problémů. Volně dostupné jsou masti z tzv. technického konopí, tzn. konopí, které obsahuje minimální množství psychoaktivní složky THC. Velká část veřejnosti je přesvědčena, že takovéto masti jsou bez účinku. Opak je pravdou. V případě bolestí kloubů a svalů postačuje jiný cannabinoid, kokrétně CBD.

CBD je látka, která působí v součinnosti s THC. Sám o sobě má ale celou řadu pozitivních účinků, mj. zmírňuje artritidu, tiší bolest a léčí záněty, proto je vhodný k léčbě bolestí kloubů.

 

 

mentholkaMentholka konopné mazání

Účinným přípravkem je masážní gel s obsahem mentolu. Mentol má osvěžující a chladivé účinky a ulevuje př zánětlivých onemocněních kloubů a měkkých tkání.

Masážní gel Mentholka obsahuje mimo konopného oleje a mentolu také výtažek ze sibiřské jedle, arniky nebo například kostivalu. Proto je oblíbeným prostředkem při namožených svalech, bolavých zádech a dalších problémech pohybového ústrojí.

 

devet sil CH

 

DESET SIL chladivý masážní gel

Podobné složení jako Metholka má chladivý gel Devět sil. Vedle konopného oleje obsahuje také rozmarýn, tymián, kostival, řebříček nebo mátu. Vhodným doplněním k tomuto gelu jehřejivý gel stejného názvu. Hřejivý gel obsahuje také konopný olej a dále například skořici, arniku, kostival, řebříček a mátu. Zatímco chladivý gel více osvěžuje a povzbuzuje, je tedy vhodný k masáži zejména po zátěži, při pocitu "těžkých" nohou, pro uvolnění po námaze, hřejivá mast přohřívá, je tedy vhodnější k aktivaci a prokrvení svalů před zátěží. Hřejivá mast je vhodnější pro seniory a pomáhá i při problémech jako jsou menstruační bolesti.

 

konopne mleko

 

Konopné mléko na bolavé klouby

Posledním přípravkem z naší nabídky, který využívá konopí pro uvolnění pohybového aparátu, je konopné mléko na bolavé klouby. Toto mléko obsahuje konopný a rakytníkový olej a rašelinu, která je běžně používaným prostředkem při léčbě bolestí zad a kloubů. Rašelina má silné regenerační a hojivé účinky. Prohřívá a uvolňuje bolest.

Další informace
  • Konopný protein 500g - kokos s ananasem

    konopny-protein-kokosovy-500-g

    Konopný protein 500g - kokos s ananasem, 469 Kč

    • Vysoce kvalitní rostlinná bílkovina (45%)
    • 90% vstřebatelnost
    • Podporuje tvorbu a regeneraci svalové hmoty
    • Napomáhá detoxikaci a úpravě přirozené váhy těla
    • Dokonalá rovnováha nenasycených mastných kyselin omega 3, 6 a 9
    • Obsahuje všech 23 aminokyselin

    Složení:Konopný protein, kokosový a ananasový prášek, stévie sladká.

    Prodávající:

    Zelená Země - výroba a obchod konopím

  • Konopný gainer/Fitness 1kg

    konopny-protein-fitness-500-g2-2

    Konopný Gainer/Fitness 1kg, 809 Kč

    • Sacharido-proteinový nápoj typu Gainer
    • Alternativa živočišných proteinových nápojů ve Fitness
    • Podporuje tvorbu a regeneraci svalstva
    • Napomáhá detoxikaci a úpravě přirozené váhy těla
    • Kvalitní zdroj energie a posílení celého organismu

    Složení:Konopný protein, rýžové mléko, ječmenný slad

    Prodávající:

    Zelená Země - výroba a obchod konopím

  • Konopný protein účinky

    konopny-protein-ucinky

    Jestliže chcete sportovat a užívat proteiny, aby vaše svalová hmota hezky sílila, určitě byste měli vyzkoušet konopný protein. Čím dál více sportovců ho má v oblibě pro jeho přírodní složení a účinky, jež sportovci i „obyčejně“ cvičící lidé očekávají.

  • Konopný protein-6 důvodů, proč ho mít

    konopny-protein-6-duvodu-proc-ho-mit

    Používání konopí jako doplňků stravy se stává stále populárnější, vždyť také konopí je zcela přirozený rostlinný výrobek. A slyšeli jste už o konopném proteinu?Zde je šest důvodů, proč patří konopný protein jako pravidelná součást vyvážené stravy každého sportovce.

  • Konopný protein a zdravé mlsání

    konopne-mlsani-s-proteinem

     Protein je důležitou složkou, která nesmí v našem těle chybět. Je tedy důležité pravidelně doplňovat příjem bílkovin v naši stravě. Připravili jsme pro Vás pár typů, jak protein lze konzumovat.

  • Konopný protein vs. syrovátkový

    konopny-protein-versus-syrovatkovy

    Syrovátka je dnes nejpopulárnějším proteinovým doplňkem stravy. Ale je tak dobrá, jak si myslíte? V článku naleznete srovnání konopného proteinu se syrovátkovým a otázku si můžete snadno zodpovědět sami.

     

     

  • Konopný protein a fit vegan strava

    konopny-protein-a-fit-vegan-strava

    Je spousta diet, které drží sportovci, a jež bychom mohli vyzkoušet i my, běžná populace. Kupříkladu Kendrick Farris, boxer v lehké váze, se drží diety veganské. Přitom ale abychom jako vegani jedli nutričně správně, chce to mít dostatek zkušeností a znalostí. Proto je zde několik stěžejních tipů, aby byl váš dietní plán vegana zdravý.

  • Bez konopného proteinu už ani ránu!

    bez-konopneho-proteinu-uz-ani-ranu

    Protein? Proč a na co? Takhle zněla moje odpověď na tuto otázku po mnoho let. Různých proteinů jsem vyzkoušela spoustu, ale vždycky jejich negativní účinky a vlastnosti převážili nad těmi kladnými. Proto jsem se jim vyhýbala, co jsem mohla. To se ale změnilo, až jsem se potkala s konopným proteinem. Skamarádili jsme se na první setkání ! Je skvělý a nyní už vím, že je i nezbytným a důležitým doplňkem sportovního tréninku, zejména pokud chcete svoji výkonnost významně zvýšit a samozřejmě zůstat zdraví. A „proč a na co“ tedy protein používám já?

  • Konopný protein - účinky a složení

    konopny-protein-ucinky-a-slozeni

    Konopný protein vás překvapí svými účinky i jednoduchým, přírodním složením. Mnoho sportovců, kteří dbají o své zdraví, užívají proteiny. Ne všechny jsou však kvalitní a spousta z nich není doporučována kvůli složení, které může tělu uškodit.

  • S konopným proteinem k lepšímu zdraví

    s-konopnym-proteinem-k-lepsimu-zdravi

    Pokud se snažíte žít zdravě a doplňujete vaši stravu o vitamíny, neměl by v ní chybět ani konopný protein. Pokud ho neznáte, je na čase si ho představit.

  • Konopný protein pro podporu regenerace a výkonu

    konopny-protein-pro-podporu-regenerace-a-vykonu

    Přinášíme další referenci na Konopný protein od Jirky Šacla. Jirka se běhání vrcholově věnuje již 8 let. Za tu dobu vyzkoušel spoustu různých preparátů pro podporu regenerace a výkonu.

  • Lucie Maršánová - test proteinu

    lucie-marsanova-test-konopneho-proteinu

    Česká reprezentantka v běhu do vrchu podrobila testování konopný protein. Jak to dopadlo?

  • Běhání a konopný protein

    behani-a-konopny-protein

    Robert běhá... běhá, protože ho to baví. Kromě hodin běhání,  hodin v posilovně a bazénu doplňuje tréninkovou přípravu konopným proteinem.

  • Konopný GAINER - síla a výdrž!

    konopny-gainer-sila-a-vydrz

    Objev svou životní sílu! Unikátní rostlinný Konopný GAINER ti v SUPER kombinaci konopného proteinu, ječmene a rýže dodá přesně to, co potřebuješ pro svůj trénink!

  • Konopný protein - co, kdy a jak?

    konopny-protein-kdy-a-jak

    Zde konečně naleznete 10 nejčastějších otázek na téma konopný protein a zároveň odpovědi. Dozvíte se, co konopný protein je, jak se vyrábí, z čeho se skládá, jak si vede při srovnání s ostatními proteiny, jeho zdravotní benefity a účinky, pro koho je vhodný, jak a kdy ho užívat, jaké je dávkování a další....

  • Konopí v kuchyni

    konopi-v-kuchyni

    Ruku v ruce se zvýšeným zájmem o zdravé potraviny roste také zájem o konopí. Tato úžasná rostlina, naprosto běžně používaná po mnoho generací našich předků, zažívá v dnešní době svůj návrat do českých domácností. Její využití je široké – uplatňuje se mj. ve stavebnictví, textilním průmyslu, kosmetickém průmyslu, zdravotnictví a lze ji bezpečně zařadit také do našeho jídelníčku.

  • Konopný protein pro posílení organismu

    konopny-protein-pro-posileni-organismu

    Konopný protein se získává rozmělněním semínek rostlin cannabis sativa, tedy z konopí setého. Neobsahuje THC a tudíž nemá žádné psychoaktivní, či jiné nežádoucí účinky. Naopak. Konopný protein by se měl stát součástí Vašeho jídelníčku právě v tomto předzimním období, kdy je potřeba podpořit imunitní systém a posílit tělo, aby bylo lépe odolné.

  • Konopná snídaně

    konopny-protein-pro-posileni-organismu-2

    Význam snídaně je často podceňovaný. Přitom se jedná o nejdůležitější jídlo dne, protože právě snídaně jako první jidlo nastartuje tělo a dodá mu energii. Snídaně by měla být vydatná, ale přitom lehká. Konopné semínko je pro tyto účely ideální. Navíc se díky svému širokému použití nepřejí.

  • Konopí bez THC nefunguje - další lež pharma korporací a systému.

    konopny-protein-pro-posileni-organismu-3

    Konopný protein se získává rozmělněním semínek rostlin cannabis sativa, tedy z konopí setého. Neobsahuje THC a tudíž nemá žádné psychoaktivní, či jiné nežádoucí účinky. Naopak. Konopný protein by se měl stát součástí Vašeho jídelníčku právě v tomto předzimním období, kdy je potřeba podpořit imunitní systém a posílit tělo, aby bylo lépe odolné.

  • Konopím proti bolestem svalů a kloubů

    konopny-protein-pro-posileni-organismu-4

    Bolesti svalů a kloubů jsou jedním z nejčastějších zdravotních problémů. Potýkají se s nimi jak senioři, tak i čím dál mladší lidé. Příčin je celá řada. Cannabinoidy, látky obsažené v konopí, uvolňují svalové napětí a působí proti bolesti.