Konopný protein vs. syrovátkový

Syrovátka je dnes nejpopulárnějším proteinovým doplňkem stravy. Ale je tak dobrá, jak si myslíte? V článku naleznete srovnání konopného proteinu se syrovátkovým a otázku si můžete snadno zodpovědět sami.
Konopný protein:
Rostlinný původ
Konopný protein se vyrábí z konopných semínek. Při výrobě proteinového prášku nedochází k tepelné úpravě = vysoký obsah bioaktivních frakcí a enzymů.
Snadno stravitelný
Obsah vlákniny působí příznivě na střevní trakt.
Esenciální mastné kyseliny a plný počet aminokyselin
Jedinečný zdroj tělu prospěšných nenasycených mastných kyselin omega 3 a 6 a všech 23 aminokyselin.
Bez alergenů
Obsahuje pouze přírodní ingredience. Konopný protein má sám o sobě lahodnou oříškovou chuť.
Syrovátkový protein:
Živočišný původ
Syrovátkový protein se vyrábí z tekutiny vzniklé jako vedlejší produkt výroby sýra. Při výrobě dochází k tepelné úpravě, ta ničí schopnost proteinů řídit a urychlovat biochemické reakce v těle.
Nadýmání a křeče
Nadměrná spotřeba vede k nadýmání a křečím. Způsobuje střevní toxemii.
Nezdravé tuky
Obsahuje pouze nasycené tuky a cholesterol.
Alergeny
Nevhodný pro ty, kteří trpí alergíí na laktózu.
Chemicky upravený
Většina syrovátkových proteinových doplňků je smíchána s umělými přísadami a sladidly, aby byly co nejchutnější.